Thursday, March 8, 2012

Assalamualaikum Lovelies,


Lama tak berblog sebab baru dapat baby, masa belum pregnant, sibuk berdoa nak pregnant, bila dah tahu pregnant sibuk berdoa baby dalam kandungan sihat, berdoa dapat baby girl yang solehah, doa saya sendiri sihat etc. Allah saja tempat meminta, Tuhan saja yang ada apa yang kita mahukan kan kan kan :) Semuanya Alhamdulillah, bersyukur tapi tetap berdoa lagi. Seronok nak kembali berblog, jual apa yang patut hehe...buat duit sikit (banyak insyaAllah). Masa dalam pantang, kakak saya ada menghadiahkan Tungku berherba untuk lepas bersalin atau sesuai masa menstrual juga, jadi nak share dengan bloggy friends, bunjut herba yang sangat berkesan dan menenangkan, nampak ramping terlalu baru  tapi bersyukur, boleh dikata makin mengecil  perut:). Harga RM25. kalau berminat untuk membeli beritahu, tapi kalau yang sedang pregnant, dapat baby, let me know. (first come first serve) saya hadiahkan k, InsyaAllah :)

Wednesday, May 18, 2011

Chit chat with Mr Cruise/ Berbual dgn F Cruise

Versi Bahasa dibawah



Lil Cruise

Cruising with Mr Cruise was so fun, cruised on the water while having small chat with a dedicated college student, responsible son, a leadership brother, F Cruise is also a smart n fast learner . The young handsome man just turned 18 yrs old,  the time I spoke to him, he is also knowlegeble about general interest cum tech savvy. Trust me Mr Cruise looks like Prince William so I tend to post Prince William's photo though I got Mr Cruise's latest photo the top photo while with the hat on. I told Mr Cruise about this story session as I really wanted to update about The Fusion Tea "once upon a time ago how it started",.

Not very long ago, I told Mr Cruise that I wanted to sell tea. Like Teaaa. Tea, come come buy tea. He said it's fine for me to sell tea but not how it is, he told me to do research more or less like a Scientist. I said a scientist, better off, I invent a brain scanner makes it easier for me to sell based on what they want. As for him to be a scientist is to experiment the taste of the tea, not just pouring hot water, I need to determine how many degree of hot water to fuse the tea  to get an actual taste, so that its easier for me to sell the tea effectively not just follow whats written on the box. I said hmmm and stopped there. His smart chats were right, but I didn't expect that I need to go into the details he mentioned. Somehow I noted and put in the must to do list at one point.

Chit chatting with F Cruise had lead to a big conversation that also lead to tea tasting session. He was not interested in tasting the fusion tea because he said he's never tasted tea, he doesnt know what tea are about  and the different of other teas. He said hes too young for tea, that was it. I told that its a healthy tea. He doesnt go for healthy things yet, he still takes non healthy, that's how frank he is. I suggested him to taste it by a sip at least. Since I really wanted a young urban guy's opinion about the tea, somebody like him at least, F Cruise did me a favour and sipped the tea. 

Just a sip, Mr Cruise said ahhh, the fusion tea got a high taste, there's sweetness in there that he can find in other drink, he continues, there's fruity taste that he can eat some food out there, there's honey taste that he can have a jar of honey for himself. But the taste of vege was hard for him to escape in the fusion tea he laughed out loud. He concludes that he can have the single taste of the tea that not yet fused togethher except for the the vege or the tea leaves dont motivate him to find them outside :) 

Cruise who travelled to Europe alone when he was not yet 18 years old said he loves the continent but figured that he'll need friends n family. In a way he was saying as indivdual person we need connection, that is why he has twitter to communicate with everyone. That is how the fusion tea works, vege alone don't stand a chance to be likeable. When it fused in the water, it gives a great taste and undescrible flavour. He said the fusion tea got a taste that can go commercialized. A good advertising can go further. There are so many way to fuse this fusion tea with people of all walks of lives' taste buds, said Cruise who is from mix marriage. He agrees of the saying if you stop advertising to save money is like you turn off the clock to save time. The chit chat with Cruise left me with wide open vision on how Hugh Jackman manage to pull the crowd to dance together in the Lipton Tea ad :) I thank him so much that I spoke to him about selling the Fusion Tea coincidentally cruised to reality, Alhamdulillah.



Bahasa Malaysia Version

Berbual dgn Mr F Cruise semasa belayar ditengah laut bersamanya memang seronok, sembang yg membina dengan seorang jejaka tampan, pelajar yang cerdik, abang yang mengambil berat tentang adiknya, Cruise jugak seorang anak yang bertanggungjawab. Pelajar yang ada rupa ini jugak seorang cekap and cepat mempelajari sesuatu iaitu lebih arif lagi dalam technologi skrg ini. Percayala remaja F Cruise ini memang ada iras dengan Putera William membuat saya lebih tercederung meletak gambar Putera William disini, sebenarnya saya telah meminta izin untuk memaparkan ceritanya dan juga gambarnya bertopi semasa menikmati alam semulajadi dan photo terbaru diberinya. Bercerita dgn Mr Cruise inilah titik mulanya saya bersemangat berbusiness Teh fusion.

Tak lama dulu saya dapat berborak dgn Cruise dan kebetulan memberitahu Cruise bahawa saya ingin menjual teh, seperti Siti Nurhaliza jual kuih kuih, tapi teh tehhhh, mai beli teh. Mr Cruise memberi response yang positive yg mana tidak salah menjual teh sebegitu cara, tapi lebih memberi kesan jika ada sedikit research tentang product yang kita jual, seupama menjadi ahli sains. Saya terus berkata kalau nak jadi ahli sains, sudah pasti saya mencipta scanner fikiran seseorang memudahkan saya membaca isihati seseorang. Saya faham bagi Mr  Cruise lebih mementingkan quality, dimana ujikaji rasa teh dengan membuat catatan, jika air panas mendidih, cantuman teh tu mungkin rasa lebih ketara, berapa degree air panas yang paling sesuai utk mencantumkan teh fusion, itu la maksudnya. Saya mengiyakan dan berhenti disitu. Rasanya memang betul kata Cruise itu bukan setakat ikut yang tertulis dikotak saja.

Borak kecil dgn Cruise ni memang membawa kearahan yg membina dimana tercapai jugak cita2 saya untuk mengadakan sesi merasa minuman teh fusion ini. Mr Cruise tidak berminat sesama sekali untuk meminum pun air teh fusion, dia mengatakan dia tiada pengetahuan tentang teh, dan dia tidak pernah minum teh. Walaupun saya menyatakan bahawa teh fusion ni berkhasiat dan menerangkan bahawa saya mahu kan seseorang yg modern muda, remaja yang boleh membuat keputusan sendiri, merasa minuman tradisional ini. Dia cuba meneguk, dgn sedikit saja sudah terdengar suaranya meng...ahhh...rasa teh fusion ni sangat tinggi.  Cruise menerangkan bahawa kemanisan, kemasaman, rasa madu tu dia boleh dapatkan dari minuman lain, tapi rasa sayur tu membuat dia tidak berminat utk mencarinya sambil ketawa.

Cruise yang pernah menjelajah Eropah seorang diri  pada umurnya belum mencecah 18, menyatakan dia suka benua itu tapi barangkali, lebih menarik jika sedia-ada kawan2 dan keluarga disana. Begitu pentingnya dia kawan2 dan adik beradik, sebab itu la dia mempunyai twitter untuk berhubung sesama mereka. Dia mengulaskan, keseorangan dinegara cantik pun, tidak memberi keistimewaan baginya, begitu la sayur sahaja didalam teh fusion itu, tak ada peluang yg tinggi utk Cruise meminumnya, tetapi bila dicantum dgn herba yg lain, rasa daun herba teh itu lebih sedap dan berkelainan. Memang teh fusion disukai ramai jika di iklankan sebetulnya. Cruise, berdarah campur ini, juga bersetuju kalau berhenti pengiklanan utk menjimat duit, seupama matikan jam utk memjimatkan masa. Baginya bermacam cara sekarang ni utk memperkenalkan teh fusion pada dunia seperti mana Jack Hughman membawa orang ramai meminum teh lipton dlm iklan tu, tak berkata apa2 tapi menari saja :) Saya ingin berterima kasih dan bersyukur saya berkebetulan berbual dgn Cruise yg melayarkan impian saya menjadi kenyataan. Alhamdulillah.

Friday, May 6, 2011

Tips from Lyna/ Petua dari Lyna


Lyna ready to dive with her husband

Versi Bahasa dibawah

Lyna Osman is a sweet looking girl works as an executive and a beautiful wife. Up close and personal with Lyna, she is an active mother and love nature for hiking, scuba diving  etc. Lyna is eager to try new things, she said while laughing if given a chance , she would love to sky dive and also travel to the outer space, she even tried to get the procedure to sell the fusion tea to MYDIN a major mall here in Malaysia that's how determined and full of courage she is.

As for Lyna beauty is skin deep. Lyna is a conservative person who recently was at Perhentian to observe Awareness and Conservation Dive in the Island. A natural beauty Lyna who is beautiful at heart had given indirectly tips for getting healthy skin for newborn baby.She mentioned that taking protein powder while pregnancy can give at least a fairer and healthier skin to the baby. Though it was not an advice but as an general info to anyone who plan to have babies.

The excitement shows in her face after trying a box of the fusion tea. She said the fusion tea is very good in cleansing or may be the right word is detoxing and it also gives energy for her outdoor activities. Lyna has a slim figure and tall posture yet has some troubles with bloated tummy, she finds the fusion tea helped her on that to cut down the access fat and make her tummy flatter.

While taking fusion tea, she came up that she had to stop taking the fusion tea for awhile as she wanted to take cordycept that she had to avoid coffee and tea. I listened and took that as an info that I might need it in the future like how I listened to her about the protein powder for babies' healthy skin though I was not pregnant at that time or planned to get pregnant, I was glad I noted.

When time had come, when I wanted to have children  her story about the protein powder first came across in my mind. I remember she told that she didn't  take protein for her third baby. She explained that for her first child, she didn't know about protein powder til the second child who came out very fair than the first. She decided not to take protein powder for her last baby because she wanted her third to be the same color skin as the first son. Though its all depends on Allah's hand, she just gave her best effort she can. Protein powder really shows the different.

The history repeats itself, not long after she stopped drinking the fusion tea, she told me that she is back with fusion tea. She feel the different when not taking it. It works well like how the chicken essence, berry essence brands. But its cheaper. 
"No need to take chicken brand la like this since we have the fusion tea", said Lyna.
Lyna is the youngest child in the family, she lost her parents when she was little. Her childhood dream was to have family companionship all her life. Now she is never alone with her four heroes, her handsome sons and a loving husband. She wants the very best for her children. She told today she will be having dinner out because she sends her kids to Kumon for mastering maths and English. Ha there I take note again...for another tips for kids :) Kumon.

Bahasa Malaysia Version

Puan Lyna Osman seorang yang manis dengan senyuman bekerja sebagai executive dan isteri yang cantik. Mengenalinya dengan lebih dekat lagi Lyna adalah seorang ibu yang activ dengan activiti luar, gemar mendaki gunung, menyelam dilautan (scuba diving) telah bersama suami  dan anak2 memberi sokongan keatas Awareness & Conservation Dive di Pulau Perhentian baru2 ini. Dia juga gemar mencuba sesuatu yang baru kalau di beri peluang ingin berpayung terjun diawan biru, mengembara diangkasa sambil berjenaka. Lina bukannya saja meminum Teh Fusion malah dia jugak  cuba mendapatkan procedure utk menjual teh fusion di MYDIN pasaraya di Malaysia, itulah menunjuk kesungguhan dlm apa diceburinya.

Lyna lebih mementingkan kecantikkan dalaman, seperti permakanan yg seimbang. Lina yang cantik semulajadi jarang bermake-up ini, pernah berkongsi petua pengambilan serbuk protein utk mendapat kulit anak yg dikandung lebih cerah dan sihat. Saya mendengar petua ini sudah lama, pada masa itu saya belum bersedia untuk beranak pinak. Walaupun demikian saya tetap dengar dan simpan dalam hati.
"Lyna menyatakan ada Teh Fusion ni tak payah lagi ambil pati ayam brand, pati berry brand lagi. Teh fusion pun lebih lagi murah", cerita Lyna.

Alhamdulillah, bila sampai masa saya bersedia mahukan cahayamata, perkara pertama yang datang dalam pikiran saya adalah cerita Lyna tentang serbuk protein itu. Lyna menceritakan bahwa dia dapat tahu tentang serbuk protein semasa mengandung anak yg kedua. Kesannya amat ketara, cerah dan kulit yg sihat diperolehi oleh anak keduanya. Dia membuat keputusan utk tidak mengambil protein masa mengandung anak bongsunya. Katanya tak mau anak2 nya berlainan warna sambil ketawa kecil. Ambil dgn tak ambil mmg memberi kesan, ceritanya.

Sejarah berulang lagi dimana Lyna menyatakan dia terpaksa berhenti meminum teh fusion semasa dia mengambil cordycept. Memang la tidak sedap didgr kan...tapi saya dengar seperti mana saya dengar ttg protein powder, saya takkan tahu suatu hari saya perlukan cordycept jugak. Tak lama selepas itu, Lyna kembali memberitahu bahawa dia kembali meminum teh fusion sebab begitu ketara kesan teh fusion mengenyahkan toxic. Lina sememang berbadan langsing, tapi ada masalah kembung perut kekadang. Dengan teh fusion lah yang membuang angin dan lemak perutnya. memberi perutnya lebih kempis dan badan lebih segar.


Lyna adalah anak yg bongsu dan kehilangan ibubapa dari kecil lagi. Harapannya sejak kecil lagi mempunyai keluarga yang bahagia dan sempurna. Kini Lina tidak keseorangan lagi bersama anak-anaknya dan suami tersayang. Hari ni, Lyna beritahu dia berjamu selera malam diluar saja, sekali arung hantar anak2nya ke Kumon, mereka lebih cekap dgn Maths dan English sejak mengikuti program kumon ni katanya. Ah ha dapat lagi tips/petua untuk anak2 :) Kumon.

Sunday, April 17, 2011

The story of Aishah / Cerita Aishah

Versi Bahasa dibawah

Aishah of The Journey is a passionate blogger, a traveller by books, an explorer by ocean, a lover by writting, a trekker by snapping photos, a footer by road less travel and also tea drinker by drinking Fusion Tea.
This time I get to know  her up close and personal. Life is like a box of Fusion Tea, you know what you'll get" said Aishah. Out of curiousity, I asked her when does she drink the fusion tea? Her answer was during one of her meals. As for Aishah she is like a toddler where mother just feed them 3 times a day, that's her patern of eating time that she carries til todate. I agree with her that brunch time is not compulsory when you take a proper breakfast, moreover tea time its a time for her to drive home for dinner with loved ones.

Aishah takes the appetizer, main course, desert, off course the fusion tea she adds in her menu. Aishah who drinks milo since she was little. She takes coffee or tea when being served. But with fusion tea gives her an effort to have it during one of the meals. She recalls back then, the very first time she tried the fusion tea, she confessed it was love at a first sip, the first sip on a small ship :) during holiday. 

 "Aishah agrees that Fusion tea relaxes and stimulates her mind  make her easier to focus".

She said during holiday, buffet is nice to have it sometimes. She said you can have cold juices and hot tea at the same time. As well as fusion tea is a buffet of herbs in a teabag. Voila, she got it all, she grinned.

Aishah is also a scourer by touring her own journey of her life and by experiencing little bit of everything makes who is Aishah today, not seeking or searching but learn and relearn what she loves the most. All of us can get more of her in her play site The Journey 

With fusion tea she feels her teeth are healthy. She likes to be appeared with beautiful thoughts, so no photo of her face could be attached here but I joke with her by asking whether photo of her teeth could be posted here as she had won beautiful and healthy teeth in her primary school. She said sure, if I could ever find in those photo albums and scan it, again she grinned, Clicked! I snapped :) Got them all the 32 teeth haha...

Bahasa Malaysia Version

Aishah seorang blogger The Journey, juga mengembara dgn membaca buku, belayar di lautan, pencinta penulisan, peninggal jejak dengan kata-kata membina, dia juga penggemar teh disebabkan Teh Fusion.

Hidup seumpama dalam kotak fusion tea, rojak atau masam manis hidup yg dirasainya. Jadi saya bertanya bilakah dia meminum teh fusion ni? Semasa salah satu hidangan hariannya, cerita Aishah. Dia mempraktikan 3 hidangan saja. Jadi saya bersetuju kalau dapat sarapan yang berkhasiat, tidak perlu makan pukul 10 lagi, terus makan tengahari, dan waktu minum teh adalah waktu dia pulang ke rumah untuk menjamu selera makan malam bersama keluarga tersayang.

Hidangan harian Aishah ialah pembuka selera, hidangan utama, pencuci mulut, Aishah menambah teh fusion dlm menunya sekarang ni. Padanya cantuman pasir, lautan yang biru, awan putih, langit yang biru itu permandangan yang digemarinya dan disitu lah pertama kalinya dia mencuba teh fusion ini - diatas kapal :)
               
 "Teh fusion menyegarkan minda dan lebih senang fokus, dan menyihatkan gigi, itu la pengakuan Aishah".

Aishah meminum Milo yang dibuat sendiri, dan mengambil kopi atau teh bila disajikan tapi dengan Teh Fusion dia memberi semangat untuk minum selalu. Hidangan buffet style juga digemarinya masa bercuti dihotel. Sekarang buffet herba telah ada dalam satu uncang teh, taraaa semuanya Aishah dapat nikmati sekarang ini. Kenali Aishah melalui blognya The Journey.

Aishah lebih suka wajahnya tidak disiar, biarkan isihatinya sahaja diperkatakan disini. Saya bergurau dengan Aishah yang pernah memenangi gigi yang tercantik dan tersihat dialam persekolahannya, apakata saya siarkan gambar gigi sahaja seperti dlm gambar lama semasa di sekolah rendah dulu. Dia kata boleh saja, ambil la dalam album tu, sambil senyeh, klik saya ambik gambar 32 giginya seperti saya post tu :)

Senyuman Aishah

Thursday, March 31, 2011

Jungle in Che-ke Jip/Che-ke Jip berjiwa Hutan Kg

Very yawned look during breakfast :)
Bersarapan lepas menguap :)
Versi Bahasa dibawah

I get to interview Che-ke Jip (his mom calls him Mat Jip) a hybernating blogger of Che-ke Jip  who is engineered as a mechanical designer to earn a living. I broke the ice with does che-det inspire him? He said yes, the numbers of his visitors that is the reason he emulates to start to blog like Che-det and also trying his luck to emulate that ex-numero uno, top banana, big kahuna dude. Che-det's era was when he was sent to the states, he said with gratefulness.

So does fusion tea inspire him, simply asked him to lead him answering yes since he agreed to be interviewed. He hesitates to admit but gradually he frankly said, The Fusion Tea bumped into him, but he also bumped into The Fusion Tea. The most importantly he said he drinks it occasionally but for a sake of drinking it at the beginning.

He told us it was like to  "relieve coughing at the stairs", to drink it at first because it really tasted so good.  And also because its there on the shelf, and also being asked to taste it so many times, he rolled his eyes.

He confessed when he drinks for the few times, fusion tea works well for him, he could feel the different. He feels his eyes wide awake when to drive in the nite And it gives him very relaxing mood when he wants to rest n relax at any time. The Fusion tea helps with better blood circulations and gives better digestion. 

He chose fusion tea between 100 plus or Gatorade for lifting up his energy. I was shocked and grateful to learn that Fusion tea is already at par with those famous energy drink "100 plus", I am so proud he makes Fusion Tea feels.

So you love nature as well as Safari?  He said the fusion tea can take the safari out of him. He explained before taking fusion tea, he burped monsterously, after drinking it, he burps like once or twice easily. Che-ke Jip loves how his body feels,light, so cool and fresh, no windy thing. Oh he just like Mowgli in the Jungle Book, we laughed.

Che-ke Jip agrees with the fusion tea can take him out from the jungle. But the jungle in him still remains as the spices and herbs mostly are from the jungle that he loves so much about the fusion tea, very natural. He loves natural herbs and spices in the fusion tea, synchronized with his blog of nature and safari. His blog depends on the photos from others, if he could he would get photos by himself, soon he smiled. And fusion tea wants to follow him *wink wink* :) scroll for his video,he proudky pat on elephant's trunk

Bahasa Malaysia Version

Che-ke jip berblog jugak, walaupun dia seorang engineer yang buat design untuk kerjayanya. Saya bertanya betul ke Che-det adalah inspirasi Che-ke Jip. Dia setuju mengiyakannya, dan teruja dengan ramai followers iaitu salah satu sebab dia berblog. Lagipun era Che-det la dia dapat pergi belajar di United States. ceritanya dengan penuh menghargainya dan kesyukuran.

Adakah Fusion Tea memberi inspirasi untuk Che-ke Jip,saya bertanya untuk dapatkan jawapan positive oleh kerana Che-ke Jip bersetuju untuk diinterview. Sebaliknya, dia teragak-agak untuk memberi jawaban yang direct tetapi dengan nada ingin menceritakan bahawa teh fusion ni pada mulanya dia meminum sebagai lepas batuk di tangga saja.  Sebab adanya fusion tea di rumah, di atas kabinet dan juga di jamu selalu, dan juga diminta rasa teh fusion selalu, sambil mengukir senyuman sinis.

Che-ke Jip menerangkan bila dipujuk untuk rasa selalu, membuat dia tertarik dengan rasa teh fusion yang sangat menarik, lain dari yang lain. Dengan meminum beberapa kali dia rasa badannya ringan, matanya segar untuk memandu pada waktu malam. Teh fusion juga memberi kenikmatan untuk beristirehat, tidur yang nyenyak. Che-ke Jip mengaku bahawa dia memang memilih teh fusion dari 100 plus atau gatorade untuk lebih bertenaga. Saya sangat berbangga mendengar jawapannya dimana teh fusion sudah setaraf dengan 100 plus, atau gatorade. InsyaAllah.

Jadinya Che-ke Jip menggemarkan tempat yang semulajadi, hutan rimba, safari? Dia mengaku dan mengatakan dia boleh dikeluarkan dari hutan kalau tersesat disana, tapi berjiwakan semulajadi hutan kampung, safari dalam dirinya sesiapa pun tak boleh keluarkan, macam Mowgli dalam cerita Jungle book :) sambil ketawa. Dia jugak menceritakan cuma teh fusion saja yang boleh keluarkan monsterous dalam badannya, sebab dia sedawa keterlaluan dan tak mudah, tapi dengan teh fusion dia bersedawa sekali atau dua kali dengan senangnya dan rasa badannya ringan dan bertenaga.

Rempah ratus didalam teh fusion amatlah digemarinya dan sememangnya dia pun memang gemar semulajadi seperti dalam blognya Che-ke Jip. Che-ke Jip ingin post kan gambar2 yang diambilnya sendiri pada suatu hari nanti. Oh nak mengembara ke safari, nak ikut saya menyampuk *mengelip mata* :) Saksikan Che-ke jip bertepuk tampar dgn si elephant :)

video

Wednesday, March 23, 2011

The Secret News with Anis


Versi Bahasa dibawah

The Fusion Tea News had discovered a beautiful mother's secret to stay beautiful. Anis Iswani S., a wife, a mother and also a Secretary to Director of IT and Communication Centre from University here in Malaysia. She spoke to us that she is impressed the existence of the Fusion Tea because Fusion tea did a good job on the cleanliness. Cleanliness, we questioned her back that we want to know more about it. With permission, she continues about cleanliness in and out from The Fusion Tea. She can see in her eyes and feel deep in her body how the tea works for her. Anis has not just revealed her own secret and also the secret of the Fusion tea that can cleanse in and out.

Anis Iswani takes family and  her carreer as her priorities but with fusion tea she realised that it is easy to give her priority to her beauty as well. The Fusion Tea just a hand away in her office but her body signalled her to drink it. Though Fusion Tea tastes good she never make a point that she needs to take it how much or when but  her body tells her so.  A cup for her is for energize as well as recharged.

Anis feels light and easy to run her routine after taking it. This is how she react when we talk about fusion tea. The fusion tea news wanted to talk about motherly and girly stuffs with Anis who loves shopping, eating out, as Tea, Fried Banana etc are not her interests, thats what we assumed. Glad we spoke to her and the secret revealed that her interest now is The fusion tea besides spending her time with loved ones, a lovely teenaged daughter and her caring husband. The secret of The Fusion Tea revealed by a mother who looks like a girl. She prefers juices and she never takes coffee her life, but The Fusion Tea captured her heart. She never drinks coffee but  a fusion tea made her a Tea drinker made her a little bit adult, she smiled.

Bahasa Malaysia Version

The Fusion Tea News dapat berbual dengan seorang isteri, ibu dan jua Setiausaha kepada Director IT Dept dari Universiti di Malaysia. Dengan perbualan kenalan yang biasa dapat terbongkar rahsia Anis Iswani S. mengekalkan kecantikannya. Rahsia yang sengaja dibongkarkan kerana kagum dengan ada Teh Fusion yang dapat menjaga kebersihan. "Teh Fusion menjaga kebersihan" menjadi tanda tanya, pihak Teh Fusion berkobar ingin mengetahui lebih lanjut lagi. Dengan kebenaran, dia dengan sukacita meneruskan cerita kenikmatan yang dia merasakan Teh Fusion menyuci dalaman dan terserlah dimatanya dan dirasai dibadannya amat mengagumkan.

Anis Iswani S. memberi keutamaan kepada keluarganya dan jua kerjaya dimana baginya kerjaya jua untuk masa hadapan keluarganya, anak remajanya dan suami yang tersayang. Dengan Teh Fusion, tak salah kalau diberitahu memang 'elok" itu la perkataannya atau tidak susah mana pun untuk memberi keutamaan pada kecantikkan dan kesihatan. Minum secawan Teh Fusion memang membuatkan dia rasa menawan. Begitu mudah cara Anis Iswani S. menceritakan tentang kebaikan Teh Fusion ini. Dengan kesibukan, dia tidak pernah mengamalkan Teh Fusion atau mendisplinkan kena minum bila dan berapa cawan, tetapi yang paling menarik, badannya sendiri yang memerlukan. Ikut lidah tu  memang sedap katanya, rasa macam air madu, aroma pun segar. Minum teh fusion, Anis berasa "sedap badan" bermakna segar dan sihat.

Pada mulanya rasa tidak sesuai berbual tentang teh dengan Anis yang gemar membeli-belah dan bersiar diluar, lagi-lagi Anis tidak minum kopi langsung, teh atau goreng pisang tak sesuai la untuk dibualkan sambil berjenaka dengan Anis. Tetapi Anis tidak kisah menyatakan Teh Fusion telah menambat hatinya, walaupun tak pernah minum kopi tapi dia dah mula minum "teh" Fusion, sedikit memberi kedewasaan kepada ibu yang beriras gadis ini sambil memberi senyuman.

Monday, March 14, 2011

Favourite Photo for Intan Izani's Contest

Versi Bahasa di bawah -

I admire Intan Izani's blog and her passion in blogging with full heartedly. When I first saw and read her blog, the latest post was about a contest she organized where I need to choose the best photo and tell the story about it. Since I am working on the Fusion Tea News about Fyrul, so many photos are taken in. Below is the best photo I love the most.


It was taken when Fyrul and his dad took a break from hassle bussle life, they went out to  the ocean for holiday. The sweet touching moment with a father is cherished for life which the photo makes me feel. 

In related to the previous post  that Fyrul said Fusion Tea is drinking water with nutrients he needs almost everyday. With this time, I catch him with his dad was around to ask more of his love for the fusion tea. Before I ask him, this cheeky witty guy throw me a question instead surprisingly with two words "why me?". That's how he came up with 'why him that I chose to interview" when I approached him.

Fyrul is an active and smartworking guy, one of the reason I chose him because his natural appearance, bare skin that can go deep inside. No make it up, natural that how Fusion Tea is. Fusion Tea has no preservative, no chemical and it works naturally in body. Take a drink you will see it and feel it for yourself.. make up is a basic needs on the outer face but natural look as he presents is well blend with the tea's aim what has been focussed on. The Fusion Tea gives foundation internally and see the results externally on your face. The best out of regular drinking  of it will give you glow  and you feel fresh & joyous, you energize to dress for success, wake up to cheer up.

I also told Fyrul that the tea promotes calming and that shows in his face.  A modern guy like Fyrul chose fusion tea, a traditional drink really amazed me. I thot juices are your choice. Fyrul just smile and firmly said with the fusion tea he drinks the whole tree from the tip of the leaves, at par with the fruit, down to the tree trunk as well as the roots. Fruits are best eaten. That is he finished his say that day.

Since this post for the contest and the photo I chose was Fyrul and his father. I spoke to his dad who asked me what if the herbs are run out, "are you ready to go deep in jungle?" laughingly.He said since 70s years old of his age this is his first time he had delicious herbs tea that he can smile while sipping :) You know herbs can be very bitter and smell bad but good in the body. The Fusion Tea gives sweet face on him.

That is what I got when you spoke with someone elder, wiser and experience in life. "What if" which is need consideration for earning a living.

Versi Bahasa Malaysia -
Saya menyukai blog Intan Izani kerana dia berblog dengan penuh minat dan memberi info yang bernas dalam post sebelumnya tentang camera etc. Pertama kali saya membaca blognya, post terbarunya adalah tentang contest iaitu contest ini tentang "pilih gambar yang saya gemar dan menceritakan mengenainya".

Oleh kerana, saya masih dalam projek soal jawab dengan Fyrul A Mohd, gambar-gambarnya juga diperolehi berberapa, jadi saya pilih Fyrul dengan bapanya walaupun bapanya tidak termasuk untuk soal jawab ini. Tetapi, gambar diatas adalah gambar yang saya gemar dan berasa sebak, terharu jugak, seronok melihat gambar Fyrul dan bapanya masa bercuti dilautan. Yang penting dalam hidup ialah waktu bersama bapa sangat berharga.
Dalam post yang lepas, Fyrul mengatakan Teh Fusion adalah air minuman yang berkhasiat digemarinya.

Pada kali ini, tidak sempat saya bertanya apa-apa dengannya, Fyrul melemparkan soalannya kepada saya dengan soalan yang pendek "kenapa saya?" tanya Fyrul. Itulah soalannya tanpa persediaan jawaban dari saya ialah "kenapa dia yang saya pilih dalam sesi soal-menyoal tentang Teh Fusion ini.

Fyrul ialah seorang yang aktiv dalam hidup dan juga bercerdik-pandai dalam menjalankan kerjanya sebagai Jurutera membuat saya rasa dia sesuai diinterview. Bukan saja gaya hidupnya tetapi riak wajah yang semulajadi amat senang untuk diselami. Seperti Teh Fusion diadun dengan bahan semulajadi, tiada bahan kimia dan bertindak semulajadi menyerikan kulit, menyihatkan kuku dan rambut serta baik untuk peredaran darah didalam badan. Keserian bermula dengan baik hati yang bersih dan jugak permakanan yang seimbang.

Saya seterusnya berkata Teh Fusion memberi kesegaran dan kenyamanan dimana memang terselah di riak muka Fyrul sendiri begitu nyaman dan ceria. Tidak menyangka teh fusion adalah minum tradisional Asia adalah pilihan jejaka modern ini, kebiasaan diera ini, jus-jus diminum ramai. Fyrul dengan cepatnya bersuara tegas dengan Teh Fusion, bukan saja air buah yang dia perolehi dari Teh Fusion ini, bahkan dari air pucuk daun ke batang pokok seterus ke air akar dibawah tanah yang dia minum. Buah dimakan dgn sertanya.Teh Fusion memang air yang lengkap buatnya.

Oleh kerana post ini adalah untuk contest tentang gambar pilihan saya, jadi saya tidak boleh meninggalkan bapa Fyrul dibelakang tu :). Saya bertanya apa pendapat bapa Fyrul tentang Teh Fusion. Dia jugak menyoal saya sebaliknya, adakah Teh Fusion bersedia menghadapi kehabisan herba, bersediakah masuk hutan tebal mencari herba-herba tu, sambil ketawa. Bagaimaapun dia terus berkata umurnya sudah melebihi 70an, baru pertama kali dia merasakan herba yang sedap, tiada rasa pahit atau berbau sengit membuat muka berkedut kelat. Sekarang dia boleh minum air herba dengan muka yang manis sebab sedap.

Itulah yang saya dapat bila berpeluang bersembang dengan orang yang lebih berpengalaman. "Macammana kalau" mesti dititk beratkan bila mencari rezeki.

*Fusion Tea News known as Lights, Camera, Fusion T Break.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...