Teh Fusion


Sekotak Teh Fusion mengandungi 10 uncang teh berharga RM19.90 untuk anda nikmati sebagai minuman harian, ia memberi kesegaran lebih bertenaga dan menyihatkan.


-secawan anda menawan-

Khasiat Fusion Teh


Minuman fusion teh merupakan minuman teh-teh herba yang dikenali luas dan di campur untuk citarasa masakini. Minuman berwarna keperangan ini umum menjadi minuman terapi minda dan tubuh, dan juga minuman penjamu tamu yang menyihatkan. Aromanya yang harum serta rasanya yang khas membuat minuman ini banyak diminati dan diamalkan. Selain dari itu, ada terdapat banyak zat zat yang memanfaat dan sangat berguna bagi kesihatan tubuh.

Manfaat teh antara lain adalah sebagai antioksidan, memperbaiki sel-sel yang rosak, menghaluskan kulit, melangsingkan tubuh, melambatkan penuaan, mencegah penyakit, mengurangi kolestrol dalam darah, melancarkan peredaran darah, mengurangkan bau mulut dan badan. Maka, tidak hairan bila minuman ini disebut-sebut sebagai minuman kaya manfaat lagi menyerikan.Zat dalam Teh Fusion yang berkhasiat


Oleh itu, selain sebagai minuman ringan, teh fusion digunakan sebagai terapi untuk kesihatan. Jika kita meminum seuncang teh dalam 200ml air, maka kita akan tahu apa zat terbaik yang ada di dalam seuncang teh yang kita minum akan menaikkan seri muka dan memberi ketenangan.


Antioksidan diperlukan untuk menangkap radikal bebas dalam tubuh. Radikal bebas terdapat di dalam tubuh kita disebabkan oleh lingkungan udara yang tercemar dan juga dari makanan yang kita makan. Antiseptik agen yang didapati dalam minuman teh ini akan memberi manfaat pencegahan.


Vitamin C yang terdapat didalam teh berfungsi sebagai imuniti atau daya tahan bagi tubuh manusia. Selain itu vitamin C juga berfungsi sebagai antioksidan yang diperlukan untuk ketahanan tubuh manusia terhadap penyakit. Citrus didalam teh tersebut akan memberikan perlindungan bagi pencernaan, kerana asam tersirat dalam citrus mencegah timbulnya kerak pada dinding usus.


Amalan meminum Teh Fusion yang sedap inin bukan sahaja menghilangkan dahaga, tetapi menambah bendalir (fluid) bagi menyihatkan seluruh tubuh badan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. InsyaAllah.


Secawan anda menawan/A mug for remarkable you

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...