Thursday, March 31, 2011

Jungle in Che-ke Jip/Che-ke Jip berjiwa Hutan Kg

Very yawned look during breakfast :)
Bersarapan lepas menguap :)
Versi Bahasa dibawah

I get to interview Che-ke Jip (his mom calls him Mat Jip) a hybernating blogger of Che-ke Jip  who is engineered as a mechanical designer to earn a living. I broke the ice with does che-det inspire him? He said yes, the numbers of his visitors that is the reason he emulates to start to blog like Che-det and also trying his luck to emulate that ex-numero uno, top banana, big kahuna dude. Che-det's era was when he was sent to the states, he said with gratefulness.

So does fusion tea inspire him, simply asked him to lead him answering yes since he agreed to be interviewed. He hesitates to admit but gradually he frankly said, The Fusion Tea bumped into him, but he also bumped into The Fusion Tea. The most importantly he said he drinks it occasionally but for a sake of drinking it at the beginning.

He told us it was like to  "relieve coughing at the stairs", to drink it at first because it really tasted so good.  And also because its there on the shelf, and also being asked to taste it so many times, he rolled his eyes.

He confessed when he drinks for the few times, fusion tea works well for him, he could feel the different. He feels his eyes wide awake when to drive in the nite And it gives him very relaxing mood when he wants to rest n relax at any time. The Fusion tea helps with better blood circulations and gives better digestion. 

He chose fusion tea between 100 plus or Gatorade for lifting up his energy. I was shocked and grateful to learn that Fusion tea is already at par with those famous energy drink "100 plus", I am so proud he makes Fusion Tea feels.

So you love nature as well as Safari?  He said the fusion tea can take the safari out of him. He explained before taking fusion tea, he burped monsterously, after drinking it, he burps like once or twice easily. Che-ke Jip loves how his body feels,light, so cool and fresh, no windy thing. Oh he just like Mowgli in the Jungle Book, we laughed.

Che-ke Jip agrees with the fusion tea can take him out from the jungle. But the jungle in him still remains as the spices and herbs mostly are from the jungle that he loves so much about the fusion tea, very natural. He loves natural herbs and spices in the fusion tea, synchronized with his blog of nature and safari. His blog depends on the photos from others, if he could he would get photos by himself, soon he smiled. And fusion tea wants to follow him *wink wink* :) scroll for his video,he proudky pat on elephant's trunk

Bahasa Malaysia Version

Che-ke jip berblog jugak, walaupun dia seorang engineer yang buat design untuk kerjayanya. Saya bertanya betul ke Che-det adalah inspirasi Che-ke Jip. Dia setuju mengiyakannya, dan teruja dengan ramai followers iaitu salah satu sebab dia berblog. Lagipun era Che-det la dia dapat pergi belajar di United States. ceritanya dengan penuh menghargainya dan kesyukuran.

Adakah Fusion Tea memberi inspirasi untuk Che-ke Jip,saya bertanya untuk dapatkan jawapan positive oleh kerana Che-ke Jip bersetuju untuk diinterview. Sebaliknya, dia teragak-agak untuk memberi jawaban yang direct tetapi dengan nada ingin menceritakan bahawa teh fusion ni pada mulanya dia meminum sebagai lepas batuk di tangga saja.  Sebab adanya fusion tea di rumah, di atas kabinet dan juga di jamu selalu, dan juga diminta rasa teh fusion selalu, sambil mengukir senyuman sinis.

Che-ke Jip menerangkan bila dipujuk untuk rasa selalu, membuat dia tertarik dengan rasa teh fusion yang sangat menarik, lain dari yang lain. Dengan meminum beberapa kali dia rasa badannya ringan, matanya segar untuk memandu pada waktu malam. Teh fusion juga memberi kenikmatan untuk beristirehat, tidur yang nyenyak. Che-ke Jip mengaku bahawa dia memang memilih teh fusion dari 100 plus atau gatorade untuk lebih bertenaga. Saya sangat berbangga mendengar jawapannya dimana teh fusion sudah setaraf dengan 100 plus, atau gatorade. InsyaAllah.

Jadinya Che-ke Jip menggemarkan tempat yang semulajadi, hutan rimba, safari? Dia mengaku dan mengatakan dia boleh dikeluarkan dari hutan kalau tersesat disana, tapi berjiwakan semulajadi hutan kampung, safari dalam dirinya sesiapa pun tak boleh keluarkan, macam Mowgli dalam cerita Jungle book :) sambil ketawa. Dia jugak menceritakan cuma teh fusion saja yang boleh keluarkan monsterous dalam badannya, sebab dia sedawa keterlaluan dan tak mudah, tapi dengan teh fusion dia bersedawa sekali atau dua kali dengan senangnya dan rasa badannya ringan dan bertenaga.

Rempah ratus didalam teh fusion amatlah digemarinya dan sememangnya dia pun memang gemar semulajadi seperti dalam blognya Che-ke Jip. Che-ke Jip ingin post kan gambar2 yang diambilnya sendiri pada suatu hari nanti. Oh nak mengembara ke safari, nak ikut saya menyampuk *mengelip mata* :) Saksikan Che-ke jip bertepuk tampar dgn si elephant :)

video

Wednesday, March 23, 2011

The Secret News with Anis


Versi Bahasa dibawah

The Fusion Tea News had discovered a beautiful mother's secret to stay beautiful. Anis Iswani S., a wife, a mother and also a Secretary to Director of IT and Communication Centre from University here in Malaysia. She spoke to us that she is impressed the existence of the Fusion Tea because Fusion tea did a good job on the cleanliness. Cleanliness, we questioned her back that we want to know more about it. With permission, she continues about cleanliness in and out from The Fusion Tea. She can see in her eyes and feel deep in her body how the tea works for her. Anis has not just revealed her own secret and also the secret of the Fusion tea that can cleanse in and out.

Anis Iswani takes family and  her carreer as her priorities but with fusion tea she realised that it is easy to give her priority to her beauty as well. The Fusion Tea just a hand away in her office but her body signalled her to drink it. Though Fusion Tea tastes good she never make a point that she needs to take it how much or when but  her body tells her so.  A cup for her is for energize as well as recharged.

Anis feels light and easy to run her routine after taking it. This is how she react when we talk about fusion tea. The fusion tea news wanted to talk about motherly and girly stuffs with Anis who loves shopping, eating out, as Tea, Fried Banana etc are not her interests, thats what we assumed. Glad we spoke to her and the secret revealed that her interest now is The fusion tea besides spending her time with loved ones, a lovely teenaged daughter and her caring husband. The secret of The Fusion Tea revealed by a mother who looks like a girl. She prefers juices and she never takes coffee her life, but The Fusion Tea captured her heart. She never drinks coffee but  a fusion tea made her a Tea drinker made her a little bit adult, she smiled.

Bahasa Malaysia Version

The Fusion Tea News dapat berbual dengan seorang isteri, ibu dan jua Setiausaha kepada Director IT Dept dari Universiti di Malaysia. Dengan perbualan kenalan yang biasa dapat terbongkar rahsia Anis Iswani S. mengekalkan kecantikannya. Rahsia yang sengaja dibongkarkan kerana kagum dengan ada Teh Fusion yang dapat menjaga kebersihan. "Teh Fusion menjaga kebersihan" menjadi tanda tanya, pihak Teh Fusion berkobar ingin mengetahui lebih lanjut lagi. Dengan kebenaran, dia dengan sukacita meneruskan cerita kenikmatan yang dia merasakan Teh Fusion menyuci dalaman dan terserlah dimatanya dan dirasai dibadannya amat mengagumkan.

Anis Iswani S. memberi keutamaan kepada keluarganya dan jua kerjaya dimana baginya kerjaya jua untuk masa hadapan keluarganya, anak remajanya dan suami yang tersayang. Dengan Teh Fusion, tak salah kalau diberitahu memang 'elok" itu la perkataannya atau tidak susah mana pun untuk memberi keutamaan pada kecantikkan dan kesihatan. Minum secawan Teh Fusion memang membuatkan dia rasa menawan. Begitu mudah cara Anis Iswani S. menceritakan tentang kebaikan Teh Fusion ini. Dengan kesibukan, dia tidak pernah mengamalkan Teh Fusion atau mendisplinkan kena minum bila dan berapa cawan, tetapi yang paling menarik, badannya sendiri yang memerlukan. Ikut lidah tu  memang sedap katanya, rasa macam air madu, aroma pun segar. Minum teh fusion, Anis berasa "sedap badan" bermakna segar dan sihat.

Pada mulanya rasa tidak sesuai berbual tentang teh dengan Anis yang gemar membeli-belah dan bersiar diluar, lagi-lagi Anis tidak minum kopi langsung, teh atau goreng pisang tak sesuai la untuk dibualkan sambil berjenaka dengan Anis. Tetapi Anis tidak kisah menyatakan Teh Fusion telah menambat hatinya, walaupun tak pernah minum kopi tapi dia dah mula minum "teh" Fusion, sedikit memberi kedewasaan kepada ibu yang beriras gadis ini sambil memberi senyuman.

Monday, March 14, 2011

Favourite Photo for Intan Izani's Contest

Versi Bahasa di bawah -

I admire Intan Izani's blog and her passion in blogging with full heartedly. When I first saw and read her blog, the latest post was about a contest she organized where I need to choose the best photo and tell the story about it. Since I am working on the Fusion Tea News about Fyrul, so many photos are taken in. Below is the best photo I love the most.


It was taken when Fyrul and his dad took a break from hassle bussle life, they went out to  the ocean for holiday. The sweet touching moment with a father is cherished for life which the photo makes me feel. 

In related to the previous post  that Fyrul said Fusion Tea is drinking water with nutrients he needs almost everyday. With this time, I catch him with his dad was around to ask more of his love for the fusion tea. Before I ask him, this cheeky witty guy throw me a question instead surprisingly with two words "why me?". That's how he came up with 'why him that I chose to interview" when I approached him.

Fyrul is an active and smartworking guy, one of the reason I chose him because his natural appearance, bare skin that can go deep inside. No make it up, natural that how Fusion Tea is. Fusion Tea has no preservative, no chemical and it works naturally in body. Take a drink you will see it and feel it for yourself.. make up is a basic needs on the outer face but natural look as he presents is well blend with the tea's aim what has been focussed on. The Fusion Tea gives foundation internally and see the results externally on your face. The best out of regular drinking  of it will give you glow  and you feel fresh & joyous, you energize to dress for success, wake up to cheer up.

I also told Fyrul that the tea promotes calming and that shows in his face.  A modern guy like Fyrul chose fusion tea, a traditional drink really amazed me. I thot juices are your choice. Fyrul just smile and firmly said with the fusion tea he drinks the whole tree from the tip of the leaves, at par with the fruit, down to the tree trunk as well as the roots. Fruits are best eaten. That is he finished his say that day.

Since this post for the contest and the photo I chose was Fyrul and his father. I spoke to his dad who asked me what if the herbs are run out, "are you ready to go deep in jungle?" laughingly.He said since 70s years old of his age this is his first time he had delicious herbs tea that he can smile while sipping :) You know herbs can be very bitter and smell bad but good in the body. The Fusion Tea gives sweet face on him.

That is what I got when you spoke with someone elder, wiser and experience in life. "What if" which is need consideration for earning a living.

Versi Bahasa Malaysia -
Saya menyukai blog Intan Izani kerana dia berblog dengan penuh minat dan memberi info yang bernas dalam post sebelumnya tentang camera etc. Pertama kali saya membaca blognya, post terbarunya adalah tentang contest iaitu contest ini tentang "pilih gambar yang saya gemar dan menceritakan mengenainya".

Oleh kerana, saya masih dalam projek soal jawab dengan Fyrul A Mohd, gambar-gambarnya juga diperolehi berberapa, jadi saya pilih Fyrul dengan bapanya walaupun bapanya tidak termasuk untuk soal jawab ini. Tetapi, gambar diatas adalah gambar yang saya gemar dan berasa sebak, terharu jugak, seronok melihat gambar Fyrul dan bapanya masa bercuti dilautan. Yang penting dalam hidup ialah waktu bersama bapa sangat berharga.
Dalam post yang lepas, Fyrul mengatakan Teh Fusion adalah air minuman yang berkhasiat digemarinya.

Pada kali ini, tidak sempat saya bertanya apa-apa dengannya, Fyrul melemparkan soalannya kepada saya dengan soalan yang pendek "kenapa saya?" tanya Fyrul. Itulah soalannya tanpa persediaan jawaban dari saya ialah "kenapa dia yang saya pilih dalam sesi soal-menyoal tentang Teh Fusion ini.

Fyrul ialah seorang yang aktiv dalam hidup dan juga bercerdik-pandai dalam menjalankan kerjanya sebagai Jurutera membuat saya rasa dia sesuai diinterview. Bukan saja gaya hidupnya tetapi riak wajah yang semulajadi amat senang untuk diselami. Seperti Teh Fusion diadun dengan bahan semulajadi, tiada bahan kimia dan bertindak semulajadi menyerikan kulit, menyihatkan kuku dan rambut serta baik untuk peredaran darah didalam badan. Keserian bermula dengan baik hati yang bersih dan jugak permakanan yang seimbang.

Saya seterusnya berkata Teh Fusion memberi kesegaran dan kenyamanan dimana memang terselah di riak muka Fyrul sendiri begitu nyaman dan ceria. Tidak menyangka teh fusion adalah minum tradisional Asia adalah pilihan jejaka modern ini, kebiasaan diera ini, jus-jus diminum ramai. Fyrul dengan cepatnya bersuara tegas dengan Teh Fusion, bukan saja air buah yang dia perolehi dari Teh Fusion ini, bahkan dari air pucuk daun ke batang pokok seterus ke air akar dibawah tanah yang dia minum. Buah dimakan dgn sertanya.Teh Fusion memang air yang lengkap buatnya.

Oleh kerana post ini adalah untuk contest tentang gambar pilihan saya, jadi saya tidak boleh meninggalkan bapa Fyrul dibelakang tu :). Saya bertanya apa pendapat bapa Fyrul tentang Teh Fusion. Dia jugak menyoal saya sebaliknya, adakah Teh Fusion bersedia menghadapi kehabisan herba, bersediakah masuk hutan tebal mencari herba-herba tu, sambil ketawa. Bagaimaapun dia terus berkata umurnya sudah melebihi 70an, baru pertama kali dia merasakan herba yang sedap, tiada rasa pahit atau berbau sengit membuat muka berkedut kelat. Sekarang dia boleh minum air herba dengan muka yang manis sebab sedap.

Itulah yang saya dapat bila berpeluang bersembang dengan orang yang lebih berpengalaman. "Macammana kalau" mesti dititk beratkan bila mencari rezeki.

*Fusion Tea News known as Lights, Camera, Fusion T Break.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...