Sunday, April 17, 2011

The story of Aishah / Cerita Aishah

Versi Bahasa dibawah

Aishah of The Journey is a passionate blogger, a traveller by books, an explorer by ocean, a lover by writting, a trekker by snapping photos, a footer by road less travel and also tea drinker by drinking Fusion Tea.
This time I get to know  her up close and personal. Life is like a box of Fusion Tea, you know what you'll get" said Aishah. Out of curiousity, I asked her when does she drink the fusion tea? Her answer was during one of her meals. As for Aishah she is like a toddler where mother just feed them 3 times a day, that's her patern of eating time that she carries til todate. I agree with her that brunch time is not compulsory when you take a proper breakfast, moreover tea time its a time for her to drive home for dinner with loved ones.

Aishah takes the appetizer, main course, desert, off course the fusion tea she adds in her menu. Aishah who drinks milo since she was little. She takes coffee or tea when being served. But with fusion tea gives her an effort to have it during one of the meals. She recalls back then, the very first time she tried the fusion tea, she confessed it was love at a first sip, the first sip on a small ship :) during holiday. 

 "Aishah agrees that Fusion tea relaxes and stimulates her mind  make her easier to focus".

She said during holiday, buffet is nice to have it sometimes. She said you can have cold juices and hot tea at the same time. As well as fusion tea is a buffet of herbs in a teabag. Voila, she got it all, she grinned.

Aishah is also a scourer by touring her own journey of her life and by experiencing little bit of everything makes who is Aishah today, not seeking or searching but learn and relearn what she loves the most. All of us can get more of her in her play site The Journey 

With fusion tea she feels her teeth are healthy. She likes to be appeared with beautiful thoughts, so no photo of her face could be attached here but I joke with her by asking whether photo of her teeth could be posted here as she had won beautiful and healthy teeth in her primary school. She said sure, if I could ever find in those photo albums and scan it, again she grinned, Clicked! I snapped :) Got them all the 32 teeth haha...

Bahasa Malaysia Version

Aishah seorang blogger The Journey, juga mengembara dgn membaca buku, belayar di lautan, pencinta penulisan, peninggal jejak dengan kata-kata membina, dia juga penggemar teh disebabkan Teh Fusion.

Hidup seumpama dalam kotak fusion tea, rojak atau masam manis hidup yg dirasainya. Jadi saya bertanya bilakah dia meminum teh fusion ni? Semasa salah satu hidangan hariannya, cerita Aishah. Dia mempraktikan 3 hidangan saja. Jadi saya bersetuju kalau dapat sarapan yang berkhasiat, tidak perlu makan pukul 10 lagi, terus makan tengahari, dan waktu minum teh adalah waktu dia pulang ke rumah untuk menjamu selera makan malam bersama keluarga tersayang.

Hidangan harian Aishah ialah pembuka selera, hidangan utama, pencuci mulut, Aishah menambah teh fusion dlm menunya sekarang ni. Padanya cantuman pasir, lautan yang biru, awan putih, langit yang biru itu permandangan yang digemarinya dan disitu lah pertama kalinya dia mencuba teh fusion ini - diatas kapal :)
               
 "Teh fusion menyegarkan minda dan lebih senang fokus, dan menyihatkan gigi, itu la pengakuan Aishah".

Aishah meminum Milo yang dibuat sendiri, dan mengambil kopi atau teh bila disajikan tapi dengan Teh Fusion dia memberi semangat untuk minum selalu. Hidangan buffet style juga digemarinya masa bercuti dihotel. Sekarang buffet herba telah ada dalam satu uncang teh, taraaa semuanya Aishah dapat nikmati sekarang ini. Kenali Aishah melalui blognya The Journey.

Aishah lebih suka wajahnya tidak disiar, biarkan isihatinya sahaja diperkatakan disini. Saya bergurau dengan Aishah yang pernah memenangi gigi yang tercantik dan tersihat dialam persekolahannya, apakata saya siarkan gambar gigi sahaja seperti dlm gambar lama semasa di sekolah rendah dulu. Dia kata boleh saja, ambil la dalam album tu, sambil senyeh, klik saya ambik gambar 32 giginya seperti saya post tu :)

Senyuman Aishah

16 comments:

  1. Terima kasih Fusion Tea kerana sudi menemuduga saya. Saya memang peminat Fusion Tea kerana rasa segar dan lega selepas meminumnya. InsyaaAllah saya akan terus menjadi peminum setia Fusion Tea. Dan saya mendoakan kejayaan Fusion Tea.

    ReplyDelete
  2. Nice write-up fusing up Aishah and Tea. We used to say that's a set of colgate teeth, now Fusion Teeth!

    ReplyDelete
  3. Walaupun tak minum teh, ttp folow gak cerita ni.. nice post ^^

    ReplyDelete
  4. macam2 teh yang ada dipasaran dah akak minum.
    apa lagi utk slimming tea.

    cerita pasal fusion tea akak x pernah dgr tapi akak cuba cari...nengok di jb ada jual.

    ReplyDelete
  5. Salam.
    Suka menambah pengetahuan melalui pembacaan.

    TQ

    ReplyDelete
  6. Thanks for reading my blog. This means a lot to me. "Beverly Cleary " is a good writer, who has been writing for a long time. Her stories about a little girl called Ramona are very good for kids and kids at heart.

    ReplyDelete
  7. woww! need to try-cuba-test-123 this fusion tea. fusion tea lead to fusion soul??

    ReplyDelete
  8. Salam kenal.
    DWI bahasa ya? Elok la.

    ReplyDelete
  9. Hi, very interesting....I will check it out....
    Can make me grow younger ? Ha ha.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
  10. I like how you posted a picture of her teeth.

    ReplyDelete
  11. i haven't got time to try it yet. soon! :-) my last paper is on thursday.

    ReplyDelete
  12. Salam kenal ya.
    Tq kerana follow saya.

    ReplyDelete
  13. this tea sounds more and more interesting. I should give them a try one day.

    ReplyDelete
  14. salam..

    eh, tetiba jadi follower kat blog saya yg xberapa nak best tuh. :)

    time kasih!

    ReplyDelete
  15. Salam perkenalan.
    Tq kerana follow. Saya sudah follow juga

    ReplyDelete
  16. //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Maaf lama tak ziarah kamu semua….
    Jom Terjah entry terbaru ??
    bila blog kena block timbul

    diy bumbung kereta karat

    ~~~~~@@@~~~~~~
    Selamat Hari Guru
    ~~~~~@@@~~~~~~
    Wahai guru yang dikasihi,
    Engkaulah pelita diri ini,
    Menerangi hati nurani,
    Moga dirimu dirahmati
    ~~~~~~~~~~~
    Ya Allah peliharalah guruku,
    Agar dipimpin terus hambaMu,
    Agar terhindar dari Neraka,
    Moga dibukakan pintu Syurga
    ~~~~~~~~~~~
    Tak terbalas jasamu
    Berkorban jiwa raga
    Mendidik anak bangsa
    Jadi insan berguna
    ~~~~~~~~~~~
    Keikhlasan di hati
    Hulur bakti dan budi
    Kau penyambung warisan
    Ilmu cahaya hati
    ~~~~~~~~~~~
    Ampunkanlah wahai guruku,
    Kesilapan anak-anakmu,
    Ku serahkan jiwa ragaku,
    Agar terdidik nafsu liarku
    ~~~~~~~~~~~
    Dengan izin Allahu Rabbi,
    Engkaulah guru yang sejati,
    Engkau bersabar mendidik kami,
    Moga dirimu diberkati
    ~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...